​Regler og afregning Erhverv

​Virksomheders egetforbrug er skatte- og afgifstfri, og giver altså en reel besparelse på el-regningen.

Derudover findes der følgende tilskudsordninger:

VE til proces

VE til procesordningen er en tilskudsordning, som yder anlægsstøtte til virksomheder, der omlægger deres procesenergi fra fossil til vedvarende energi eller fjernvarme.VE til procesordningen startede i 2013 og er etaberet som følge af energiaftalen fra 2012.

VE til procesordningen er målrettet til virksomheder, der konverterer deres procesenergi til vedvarende energi eller fjernvarme. Ordningen støtter ligeledes energibesparelser, der gennemgøres i tilknytning til konverteringerne. Der er afsat en pulje på 3,65 mia. kr. i perioden 2013-2021.

Tilskudsregler:

Hvis en virksomhed investerer i et solcelleanlæg, er den berettiget til at modtage tilskud fra staten i form af en forhøjet støttepris på overskudstrømmen. Samtidig slipper virksomheden for afgifter og moms for den strøm, som virksomheden selv forbruger.

Regler pr. 11/6-2013:

Virksomhedens egetforbrug er skatte- og afgiftsfri og har dermed samme værdi som virksomhedens elpris. Dog betales der p.t. 1,1 øre i reduceret PSO afgift, samt forventeligt 11 øre i net-rådighedsbeløb af egetforbruget (ikke vedtaget endnu). (Egetforbruget er den strøm som virksomheden selv forbruger inden for samme time som den er produceret).

Eventuel overskudsproduktion afregnes til 0,60 kr./kwh de første 10 år og 0,40 kr./kWh de næste 10 år.

Virksomheden sparer mellem 90-155 øre (ekskl. moms) pr. kWh på den strøm, der går til egetforbrug. Dette svarer typisk til ca. 70 % af forbruget. El-prisen forventes at stige 5-6 % om året, og ender dermed på ca. 4,5-7,7 kr. pr kWh om 30 år, hvorimod solcelleprisen er fastlåst til omkring 0,40 kr. pr. kWh.

Virksomheder kan naturligvis afskrive anlægget over skatten med almindelig 25 % saldoafskrivning.

Læs mere her: (http://energinet.dk/DA/El/Solceller/Sider/default.aspx)​

Ring mig op

Vil du høre mere om solceller, så skriv venligst navn og telefonnummer så kontakter vi dig hurtigst muligt.​

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Vurderet 5 / 5 stjerner på baggrund af 6 anmeldelser på Facebook

logo

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.

ATsolar Aps

CVR: 32348734​

Fynsgade 2

DK - 6400 Sønderborg​