Regler og afregning Privat​

​Solceller - regler for nettoafregning privat

Timebaseret nettoafregning

Solcelleanlæg tilsluttet egen el-måler (forbrugsinstallation) kan nettoafregnes på timebasis. Timebaseret nettoafregning indebærer, at du ikke skal betale PSO og el-afgifter af den el, som du producerer og forbruger inden for samme time. Værdien af den el-produktion, du selv kan forbruge inden for samme time, svarer således til de sparede omkostninger ved køb af elektricitet. Netvirksomheden i dit område kan dog opkræve en rådighedsbetaling for den el-produktion, som du selv forbruger. Lejere kan desuden nettoafregne produktionen fra et solcelleanlæg ejet af udlejer af ejendommen. Dette gælder både for private lejere og for erhvervslejere. Du kan læse mere om nettoafregning i Nettoafregningsbekendtgørelsen og på SKATs hjemmeside.

Nye regler for solceller i 2015

Klima-, Energi- og Bygningsministeriet meddelte den 5. februar, at nye regler om forhøjet støtte til solcelleanlæg træder i kraft 11. februar 2015.

På Energinet.dk’s hjemmeside er der masser af vejledning til, hvordan man søger om forhøjet pristillæg.

Se meget mere her:

https://energinet.dk/Om-nyheder/Nyheder/2017/04/25/Nye-regler-for-solceller-og-husstandsvindmoller-er-tradt-i-kraft

På solcelleområdet gælder de nye regler for:

1. Eksisterende solcelleanlæg, som er nettilsluttet den 20. november 2012 eller senere (de såkaldte overgangsordninger). Ansøgninger til "overgangsordningerne" åbner 11. februar kl. 10. Hvis man er berettiget til forhøjet pristillæg, vil man få det, uanset om man søger 11. februar eller senere - "først til mølle-princippet" gælder IKKE for overgangsordningerne.

2. Private personer, solcellelav og boligforeninger, som har planer om at købe solcelleanlæg, hvis de kan få del i pulje med forhøjet pristillæg (pulje-ordningen). Ansøgning til "puljeordningerne" åbner 16. marts kl. 10. Puljerne vil blive fordelt efter "først til mølle-princippet".

Ring mig op

Vil du høre mere om solceller, så skriv venligst navn og telefonnummer så kontakter vi dig hurtigst muligt.​

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Vurderet 5 / 5 stjerner på baggrund af 6 anmeldelser på Facebook

logo

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.

ATsolar Aps

CVR: 32348734​

Fynsgade 2

DK - 6400 Sønderborg​